דלף מידע הוא האחד הנושאים הכי מטרידים
ארגונים אשר מוצאים עצמם כקורבנות למתקפות האקרים מתמודדים לעיתים עם אחד הסוגיות הקשות – דלף מידע רגיש. במקרים אלו לא מספיק שהארגון וצוות ההנהלה מתמודדים עם עלויות טיפול באירוע ועסוקים בשיקום המערכת וחזרה לתפקוד, הם גם צריכים להתמודד עם המידע שזלג וההשלכות של החשיפה המשפטית ,והפגיעה במוניטין החברה שכרוכות בכך.
לעיתים הפגיעה באמון הלקוחות ,והחשיפה המשפטית אפילו כואבת יותר מאשר השיקום וטיפול בנזקי האירוע.
במקרים מסויימים ארגונים מעדיפים לשלם דמי כופר לתוקפים בכדי לקבל את המידע וההבטחה שלהם לא לפרסם את המידע שנגנב. הבעיה העיקרית היא שבמקרים אלו מדובר בתשלום כופר להאקר לא ידוע, ואין שום ביטחון שאכן הוא יעמוד בהתחייבות.
היו לא מעט מקרים בהם הקורבנות לא קיבלו את המידע המלא, או לחלופין דרישת הכופר היתה גבוהה בצורה בלתי פרופורציונאלית. במקרים אחרים שמות משלמי הכופר פורסמו ברשתות ופורמים שונים ויצרו מבוכה.
גניבת מידע יכולה להיות גם מסיבות ריגול תעשייתי ,או מכירת מידע לגורם צד שלישי .וכאן לפעמים הקורבן לא מודע למידע שנגנב.
פתרונות ה DLP (Data Lost Prevention) נועדו לתת שכבת הגנה והתרעה בכדי לצמצם סיכון לגניבת מידע רגיש. DCOM מספקת מספר פתרונות לניטור ומניעת דלף מידע הכוללים אבטחת הגישה, מניעת הוצאת DATA רגיש, הצפנת מידע רגיש וחסימת גישה בלתי רצויה, התרעות על גישה למידע רגיש, מעקב אחר קבצים רגישים במערכת והצבת "מלכודות דבש" במערכת לגילוי פורץ או גישה בלתי רצויה.